I, un cop més, va ser un dia molt especial per a la Fundació Malalts Mentals de Catalunya.

Roses solidàries

Primer, voldríem agrair a tots els que vau venir a la Fundació per comprar la nostra rosa solidària. La recaptació aconseguida anirà destinada a realitzar activitats i sortides amb les persones que donem suport i els nostres professionals.

Com bé sabeu, aquest any vam organitzar dues paradetes de roses. La primera, a la sèu de la Fundació. I en segon lloc, al Palau de la Generalitat. Una experiència inoblidable per a tots nosaltres a través de la qual vam poder explicar a totes les persones que van assistir els objectius de la fundació i com treballem. Vam gaudir de la visita del President, Quim Torra, i de diferents consellers que es van mostrar interessats per les activitats de la fundació.

Les parades van estar ateses per professionals, persones a qui donem suport i col·laboradors. 

Així mateix, el Dr. Josep Ramos i psiquiatre especialitzat en salut mental,  va presentar el seu llibre “Ética y Salud Mental” a la seu de la Fundació.

La rosa… però també el llibre

La creativitat i l’escriptura són altres valors que estan molt presents en aquesta jornada.

Per això, pocs dies abans del 23 d’abril vam realitzar un taller creatiu per a les persones a qui donem suport. La idea era representar la llegenda de Sant Jordi en un punt de llibre fent servir imatges, llibres antics retallats i una pinzellada de color amb retoladors, aquarel·la o llapis de colors. Aquestes activitats permeten oferir un espai d’integració i sensibilització a la vegada que es fomenta la creativitat de les persones a qui donem suport.

Aquest mateix dia una de les persones amb suport que formen part de la Fundació, va dirigir un taller de creació literària i escriptura creativa.

I no ens podem oblidar del nostre Concurs literari els resultats del qual es van fer públics el 29 d’abril. El jurat estava compost per cinc professionals de l’entitat i va ser un honor poder llegir algunes de les propostes. En la categoria de poesia, els títols de les obres premiades van ser: “Somni”, “Dolor” i “Poesia”. I pel que fa al concurs de narrativa “Más allá del Porqué” i “La bruja Pirula”. 

Gràcies a tots els participants, col·laboradors, voluntaris dels tallers i del concurs literari per fer-nos viure un Sant Jordi únic i especial.