L’Aula Oberta d’Arts Plàstiques és un nou projecte de la Fundació Malalts Mentals de Catalunya que consisteix en crear un espai inclusiu entre persones amb i sense diversitat funcional mental amb una mateixa inquietud: l’interès per les diferents tècniques d’arts plàstiques.

Gràcies a la col·laboració de Barna Art, la Biblioteca Sagrada Família i l’Aula Ambiental de la Sagrada Família, iniciem un projecte inclusiu, de foment de la creativitat i de vinculació de la fundació a la comunitat.

Donem suport per a la consecució dels seus desitjos

Alguns usuaris de la Fundació ens van expressar el seu desig de fer alguna activitat relacionada amb l’art, i nosaltres els hem escoltat i els hem donat el suport perquè ho puguin dur a terme.

Amb aquest objectiu hem engegat aquest projecte, l’Aula Oberta d’Arts Plàstiques, amb entitats de l’entorn comunitari de la FMMC, per tal de promoure a més a més la normalització i la inclusió de les persones a qui atenem.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS) la salut mental és més que l’absència de trastorns mentals i requereix disposar d’entorns i condicions que afavoreixin la salut mental i permetin adoptar projectes de vida saludables.

Hi ha una sèrie d’accions per facilitar condicions socials que afavoreixin una millor salut mental. Gaudir d’experiències comunitàries és un primer pas per superar l’estigma i arribar a una societat inclusiva.

Projectes com aquest ens ajuden a fer visible la visió de la FMMC per millorar la qualitat de vida de les persones a qui donem suport, tot fomentant la seva autonomia, escoltant la seva voluntat i desitjos i intentant promoure la inserció comunitària.

Aula Oberta d’Arts Plàstiques

L’activitat, organitzada per la Fundació Malalts Mentals de Catalunya, consisteix en la creativitat i l’experimentació a través de l’expressió plàstica i està dirigida a qualsevol persona major de 18 anys i a les persones membres de la Fundació Malalts Mentals de Catalunya.

 L’objectiu és generar un espai inclusiu entre persones amb i sense diversitat funcional amb les mateixes inquietuds. No hi ha intencions terapèutiques, només les ganes d’interactuar amb les arts plàstiques.

Concretament, permet explorar tècniques artístiques i fomentar la creativitat i l’experimentació; compartir una experiència de col·laboració ciutadana a la vegada que la Fundació millora la seva presència i vinculació amb la comunitat, i garantir una plena inclusió a la comunitat a través de la creació d’espais de convivència entre persones amb i sense diversitat funcional.

El projecte es durà a terme a la Sala Polivalent de la Biblioteca Municipal de Sagrada Família – Josep M. Ainaud de Lasarte, al carrer Provença 480. 

Es realitzarà una sessió mensual en diferents tècniques artístiques que podeu consultar a continuació.

Voleu participar d’aquesta activitat? Si és així, us podeu inscriure a aulaoberta@fmmc.cat o a través del telèfon 692 643 876.