Qui som

Més de 25 anys de sòlida experiència

La Fundació Malalts Mentals de Catalunya és una fundació tutelar sense ànim de lucre que protegeix i millora la qualitat de vida de les persones amb malaltia mental en el moment en què més ho necessiten.

Com a fundació tutelar, exercim les Mesures de Protecció a favor de les persones amb malaltia mental quan la família ja no hi és o no pot fer-se’n càrrec.

Comptem amb més de 25 anys d’experiència i un equip de més de 50 professionals compromesos amb la millora de la qualitat de vida de les persones amb malaltia mental a través del respecte per la seva autonomia, la comprensió i l’optimisme i tenint sempre en compte la seva voluntat.

Nosaltres hi som quan ells ens necessiten

Els nostres objectius

  • La defensa dels drets de les persones que pateixen malalties mentals i la promoció de la seva autonomia personal, així com l’assessorament dels seus familiars.
  • Assumir, en la mesura de les nostres possibilitats i mitjans, l’exercici de la mesura de protecció d’aquelles persones que pateixen malalties mentals que ho necessitin, assumint les càrregues i exercint els drets i facultats que l’ordenament jurídic estableixi al respecte, dissenyant els suports necessaris per a buscar el seu màxim benestar.
  • Sensibilitzar les autoritats públiques, les diferents organitzacions socials, la societat en general, sobre la problemàtica i necessitats de les persones que pateixen malalties mentals.
  • Col·laborar amb les autoritats, organismes i organitzacions públiques o privades en el millor desenvolupament i tractament sociosanitari de les persones que pateixen malalties mentals.
  • L’exercici d’accions judicials davant dels jutjats i tribunals de qualsevol ordre i jurisdicció en defensa dels drets de les persones d’aquest col·lectiu.
  • Administrar patrimonis protegits, de conformitat amb el que disposa la normativa legal aplicable o, amb caràcter més general, administrar béns aliens dels col·lectius objecte de protecció, mitjançant representació legal voluntària.

La nostra memòria anual