Per tal de facilitar el període de confinament al que estem sotmesos amb motiu del COVID-19, la FMMC ha recomanat als seus/seves professionals una sèrie de mesures per dur de manera efectiva la seva feina i establir una rutina de teletreball. En compartim una síntesi amb vosaltres:

ESPAI. En la mesura del possible, troba un lloc on treballis de manera exclusiva, evitant distraccions i mantenint la feina separada de l’oci. No és recomanable treballar al sofà, per exemple.

RUTINA. Estableix uns hàbits, preparant amb antelació l’espai de feina, i apartant objectes que et puguin distreure, com per exemple el mòbil personal.

HORARI. Estableix uns horaris el més semblants a l’habitual, per tal de mantenir l’ordre mental i la sensació de normalitat.

ORGANITZACIÓ. Fes un pla de treball diari, amb les tasques pendents, segons els terminis estipulats i les prioritats.

VESTIMENTA. Posa’t roba còmoda (no cal que sigui com si anessis a la oficina), doncs ajuda a diferenciar entre la vida personal i laboral.

DESCANSOS i INTERACCIÓ. Estableix pauses per descansar i desconnectar de manera positiva. Troba moments per a la interacció social a casa o telemàticament.

ESTAT FÍSIC. Aprofita les trucades per aixecar-te i estirar les cames. Inclou al teu dia a dia exercicis físics, com per exemple estiraments.

MOTIVACIÓ. Serà vital recordar, en cada moment, el que fem i perquè ho fem. Sigues positiu/va, veient el que ens passa com un repte personal i col·lectiu.

Endavant i gràcies!
#joemquedoacasa

Foto: Stefano Buonamici ©