Aquest any la Fundació celebra el seu 25 aniversari, i encara que són molts diversos els actes organitzats per commemorar l’efemèride, l’esdeveniment d’avui ens fa especial il·lusió.

La Vanguardia publica avui, l’entrevista que Ima Sanchís li realitza a la nostra presidenta Silvestra Moreno. Dona d’humilitat extrema, lluitadora i perseverant com poques. Aquests 25 anys amb ella al capdavant de la Fundació no haurien estat possibles sense la seva lluita diària per persones que un dia van quedar totalment desprotegides quan més suport necessitaven.

Silvestra va lluitar pels seus drets, i va crear des de zero l’Associació de Familiars de Malalts Mentals de Catalunya (AFAMMCA) i posteriorment el propi fiscal li va sol·licitar que es fes càrrec de persones que no tenien una família, inicialment es van fer càrrec de totes elles de forma totalment voluntària ….

Finalment, el 1992, davant la creixent demanda de persones que necessitaven ser ateses, va crear la Fundació Malalts Mentals de Catalunya la primera Fundació Tutelar de persones amb malaltia mental a Espanya, entitat que actualment dóna suport a més de 400 persones amb trastorn mental..

Després d’aquests 25 anys, i tal com va quedar constatat en la jornada celebrada el passat mes de desembre, intentem constantment anar un pas per davant i ens trobem en el paradigma sobre com vetllar per aconseguir donar “suport en la presa de decisions” a les persones que tenen la capacitat modificada judicialment.

A continuació us deixem l’entrevista. Les vivències de la Sra. Moreno són innombrables, els casos que ha viscut l’han fet més forta. Sens dubte l’entrevista d’avui és un merescut homenatge als seus més de 25 anys d’infatigable lluita pels drets dels altres.

Desitgem us agradi.