Un any més, hem celebrat la Diada de Sant Jordi d’una manera molt especial. Des de la Fundació s’han organitzat diferents actes oberts a la participació de totes les persones que formen aquesta gran família i el resultat no podria ser millor. Hem organitzat tallers creatius i premis literaris, amb la participació dels professionals de la FMMC, voluntaris i Persones amb Suport.

La celebració de Sant Jordi va començar per a nosaltres el passat 13 d’abril, dia en què es van celebrar tres tallers creatius a la sèu de la Fundació Malalts Mentals de Catalunya (FMMC). El primer dels tres tallers el va portar a terme una persona voluntària de la FMMC que va mostrar diverses tècniques de treball amb aquarel·les. El resultat van ser uns punts de llibre fantàstics i una estona de treball creatiu compartit.

El segon taller, dirigit per una de les persones amb suport que formen part de la Fundació, va ser sobre creació literària i escriptura creativa. Finalment, el tercer taller, que va ser de creació artística i conduït per una professional de la Fundació, ens va permetre aprendre a fer llibres en format miniatura decorats i escrits amb dibuixos propis d’inspiració personal.

Un concurs literari a l’abast de tots

Un any més, hem organitzat el Concurs Literari de la FMMC, una activitat organitzada i conduïda per una de les persones amb suport de la fundació, des de les bases de participació i presentació de treballs fins a la formació del jurat.

El concurs comptava amb dues categories de participació: prosa i poesia, en les que un jurat de 5 persones (professionals i persones amb suport de la Fundació) establien la classificació final dels guanyadors en cadascuna de les categories. Aquesta classificació es va donar a conèixer el 4 de maig junt amb l’entrega de premis als 3 guanyadors de cada categoria.

En la categoria de prosa, els títols de les obres premiades van ser: “El Azahar”, “La rosa” i “El Castell del rei”. En poesia van destacar: “Lejos de ti”, “Mirall Trencat” i “Único son“.

Llibres, però també roses

Al llarg del dia de Sant Jordi, com ja és habitual, vam muntar una parada de venta de roses davant de la Fundació, la recaptació de la qual va destinada a crear activitats i sortides per a les persones que atenem.

Gràcies a tots els participants i voluntaris organitzadors dels tallers i del concurs literari per fer-nos viure un Sant Jordi únic i especial.